Stel je voor, je hebt een mooie DMX aanstuurbare verlichting voor bij je DJ set maar je wil geen gigantische/complexe lichttafel meenemen. Dan is een DMX recorder een oplossing, hierin kun je namelijk je lichtshow voorprogrammeren. Maar deze recorder is wat lastiger te bedienen in het donker terwijl jij druk bezig bent met je DJ set. Geen nood de recorder ondersteund namelijk meerdere mogelijkheden om een afstandsbediening aan te sluiten. Helaas zijn die (nog) niet te koop! In dit geval gaat het om een afstandsbediening voor een Showtec DR Pro Rack.

En met die vraag werd YNOT ingeschakeld om een afstandsbediening uit te werken die makkelijk op je DJ meubel erbij past en gemakkelijk in gebruik is. Hieronder vind je het resultaat!

Er is gekozen voor een strakke zwarte behuizing waarin een speciaal ontworpen PCB geplaatst is waar alle knoppen, RGB LEDs en een microcontroller op bevestigd zijn. Met een stukje code kan deze microcontroller de knoppen uitlezen, de RGB LEDs van de knoppen aansturen en vervolgens een DMX signaal genereren waarmee de Showtec DR Pro Rack weer gestuurd word.

De verlichting van de remote

De remote duidelijk zien welk programma geselecteerd is en welke afspeel functie actief is.

De behuizing in de frees voor de openingen van de knoppen

De remote bestaat uit een standaard kunststof behuizing waarin de juiste openingen zijn gemaakt met daarbovenop een sticker met de functie iconen en programmanummers, een speciaal ontworpen PCB, Silicone drukknoppen, een Micro-USB en XLR aansluiting en een Micro-USB voeding.

Heb jij ook interesse in deze remote? neem dan contact op!