Het biljart, iedereen heeft ooit wel een poging gedaan om de ballen op de juiste manier over het laken te laten rollen. De professionals moeten ook nog een score bijhouden en wil het nou net zo zijn dat dat even niet meer ging.

De afstandsbediening van dit D&K scorebord was er klaar mee en weigerde nog te werken, dit leek te komen door een redelijk ruw leventje waardoor de onderdelen in de afstandsbediening los waren gekomen!

Component X1 mist!

Maar dit component was niet meer te vinden, dus wat moet er op komen? gelukkig zogeheten datasheet van de Holtek HT12A chip de redder in nood. Hierin stond beschreven dat dit component een 455kHz resonator moest zijn. Na een korte speurtocht naar dit onderdeel werd een vervanger gevonden. En zo snel als deze binnen was werd hij op de printplaat gesoldeerd.

De afstandsbediening kwam weer tot leven en de score kon weer bijgewerkt worden! toch een goede keus om hem te laten repareren.