Een pedicuremotor is een stuk gereedschap die het werk van een pedicure een stuk makkelijker maakt. Door verschillende freesjes met wel 40.000 omwentelingen per minuut rond te laten draaien kunnen allerlei behandelingen worden uitgevoerd. Het is dus wel belangrijk dat dit apparaat betrouwbaar werkt.

Toch leek het er op dat de pedicuremotor af en toe haperde, en dat wil je niet als je midden in een behandeling zit!

Nadat de pedicuremotor doorgemeten was met de multimeter en nog eens goed bekeken werd werd het probleem duidelijk. de contacten die de motor verbinden met de kabel waren versleten waardoor de motor af en toe niet aangesloten was aan de sturing.

Nu dat pedicure motor toch open lag viel op dat er aansluiting zat die nog niet gebruikt werd. De aansluiting voor een voetpedaal! Doormiddel van de juiste contacten op deze connector kort te sluiten ging de motor draaien.

Dus met een simpel voetpedaaltje met schakelaar, een stukje kabel en de juiste connector had deze pedicuremotor nu ook een voetbediening.

Twee vliegen in een klap! En deze pedicuremotor werkt weer als nieuw.